La Catedral de Tarragona

El pla de la Seu és un dels punts més concorreguts i emblemàtics de la ciutat. En ell s’hi troba la Catedral així com també les escales i l’inici del Carrer Major, tot visible des de la fotografia 360.

 

La Catedral és un dels punts històrics de la ciutat i està dedicada a la patrona, Santa Tecla. Situada a la part més alta de la ciutat i sobre el que era abans el Fòrum de la Tarraco romana. Fou començada a construir al segle XII i particularment destaca perquè està inacabada a causa de la Pesta Negra, tot i el 1331 (S. XIV) es consagrà. De la façana destaca la porta principal acompanyada de les figures dels apòstols, així com també del timpà i de la gran rosassa situada a la part superior.

 

Frontalment a la Catedral trobem el Carrer Major, un dels carrers més antics de la ciutat i que uneix les Escales de la Catedral amb la Baixada de la Misericòrdia. És un dels punts neuràlgics de la ciutat, ja que és escenari de gairebé tots els esdeveniments de la ciutat. També és l’espai on antigament s’hi trobava l’Ajuntament.

catedral tarragona portfolio-01